Houtrot is de grootste vijand van uw houtwerk en ontstaat als gevolg van schimmels die gedurende langere tijd en in vochtige omstandigheden hun gang kunnen gaan. Door achterstallig onderhoud of onbehandeld hout raken uw kozijnen vaak aangetast.

Houtrot herkennen

U kunt houtrot herkennen aan zachte plekken, barstjes in het schilderwerk of bladerende verf. Ook al ziet het schilderwerk er met het blote oog nog goed uit, kan het nog steeds voorkomen dat uw kozijnen houtrot bevatten. Twijfelt u over de staat van uw kozijnen? Laat ons gerust eens kijken en neem contact op zodat wij u verder kunnen helpen.

Voorkomen is tenslotte beter dan genezen. Helaas komt het nog te vaak voor dat kozijnen compleet vervangen moeten worden omdat herstel niet meer mogelijk is. Dit zorgt voor onnodige hoge kosten. Wanneer u ervoor zorgt dat het schilderwerk op de kozijnen in goede staat blijft en geen openstaande verbinding met de open lucht bevat, hoeft u zich geen zorgen te maken.

Houtrot herstellen

Als de kozijnen plaatselijk houtrot bevatten kunnen wij dit nog herstellen. We voorkomen hiermee dat u het hele kozijn moet vervangen. Het is nogmaals beter om het niet zover te laten komen door het schilderwerk goed te onderhouden. Wilt u houtrot laten beoordelen, aanpakken of een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op. In het voorjaar starten we weer met de buiten schilderwerkzaamheden.